2013. június 14., péntek

Szardiniás kukoricasaláta


Tudom már többször írtam, hogy nem szeretem a kukoricát. Most viszont egy tévéreklám közben ráéheztem egy kis halas salátára. Az a bizonyos "insalatissime....". Amikor Olaszországban voltunk vettünk, megkóstoltuk. Itthon sokkal drágábbnak tűnik, úgyhogy itt nem veszünk, mert az ára a méretéhez képest nagyon húzós. Tegnap szétnéztem az Aldiban, mert már fogyóban voltak az olajos hal készleteink  (kedvező ára miatt azt mindig ott veszem), és a polcok előtt sétálva eszembe jutott, csinálok én hasonló salátát olcsóbban. Vehettem volna még vörösbab konzervet is, de most az a kivételes alkalom állt elő, hogy inkább a konzerv kukorica ragadta meg a képzeletemet, mint saláta alapanyag. A kukoricáról leöntöttem a levét, hozzá adtam egy piri-piris (csípős) szardinia konzervet olajával együtt (már ami nem folyt ki az asztalra), egy kevés chili pelyhet, sót és citromlét, összekevertem és már el is készült egy rendes adag szardíniás kukoricasaláta. 




Igaz a tálalás nem valami exkluzív, de fényképezés után azonnal belapátoltam a salátát és mondhatom, pont olyan jó volt, amilyennek elképzeltem.  Utána a várakozási idő 4 óra, tehát ma már semmit nem fogok enni. Ja, és a kukorica 150 ft-ba se került, a szardínia 200-ba, ebből két kistányérnyi saláta jött ki. Aki nem szereti a csípős ízt, az nyugodtan használhat másmilyen izesítésű halat, és a chili pehely is elhagyható. Érdemes kipróbálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése